top of page

Dubbele winst voor Robert de Haan tijdens zijn debuut in de Porsche 911 GT3 Cup

PCCGB-OP-AP-16-06-23-184031.jpg

Op het circuit van Valencia werd 20 en 21 januari de wintereditie van Porsche Sprint Challenge gereden. Robert de Haan kwam uit in de Sport divisie voor het Richardson Racing Team (UK). Met twee pole positions en twee overwinningen kan De Haan zich geen betere start van het seizoen wensen.

 

Droomdebuut
Het circuit van Valencia was het decor van de start van een nieuwe hoogstaande competitie uit de Porsche-piramide. Een competitie die rijders en teams de kans geven om in optimale omstandigheden tijdens de winterperiode te kunnen racen. Geracet wordt er in de officiële Porsche 911 GT3 cup auto in een door Porsche georganiseerde evenement. Een week voor het evenement werd Robert uitgenodigd voor deelname door het Britse raceteam Richardson Racing. Zonder enkele verwachtingen en nog geen race ervaring in deze klassen scoorde Robert 2 pole positions en 2 race wins, de maximale score. De tegenstanders bestonden veel al uit 2e jaar rijders met veel race ervaring, een opmerkelijke prestatie dus. Robert de Haan: ‘Ik ben ontzettend dankbaar dat ik gevraagd ben om dit weekend te komen rijden voor Richardson Racing, dat we deze topresultaten hebben neergezet was het droomdebuut. Het was voor mij de eerste wedstrijd in deze auto.

 

Komende periode
De winteruitvoering van de Porsche Sprint Challenge gaat verder de komende weken met nog twee race weekenden op het programma. 11 en 12 februari in Portimão, 24 en 25 februari in Barcelona. Door het opmerkelijke resultaat en aan de leiding te gaan in het kampioenschap, word er nu haastig gekeken voor deelname aan de 2 volgende ronden.  

In 2023 gaat De Haan een nationaal Porsche kampioenschap rijden om in 2024 vervolgens een vaste waarde te zijn op het Porsche Supercup.

bottom of page